Un grav caz de agresiune s-a consumat miercuri seară la Pătrăuți, un localnic în vârstă de 57 de ani fiind înjunghiat în abdomen, în curtea casei, de un individ venit tocmai de la Timișoara. Mobilul faptei a fost legat de femeia care își părăsise recent concubinul  de la Timișoara.

Secția Rurală de Poliție Dărmănești a primit un apel la 112 în jurul orei 21.15. S-a anunțat că un individ cu un cuțit în mână a fugit de la Pătrăuți, după ce a înjunghiat un om.

Spre Pătrăuți au fost direcționate mai multe echipaje de ordine publică. Polițiștii au reperat la un moment dat un individ suspect, care s-a urcat într-un taxi solicitat de la Suceava. Taxiul a fost oprit, iar de pe bancheta din spate a fost ridicat suspectul, identificat în persoana unui anume Cosmin Pal, în vârstă de 35 de ani, din orașul Deta, județul Timiș.

Din cercetările ulterioare a rezultat că acesta a avut o relație de concubinaj anterioară cu o femeie din Suceava, care a locuit la acesta și care, la începutul acestui an, a revenit la Pătrăuți, la domiciliul actualului concubin, Gheorghe B., în vârstă de 57 ani, din comuna Pătrăuți.

Timișoreanul a venit la Suceava după femeie, a avut o discuție telefonică cu aceasta, iar miercuri, 11 ianuarie, s-a dus la Pătrăuți, la casa actualului concubin, unde era și femeia. A cerut insistent să vorbească cu ea, astfel că între el și bărbatul de 57 de ani a izbucnit un conflict. Cei doi s-au lovit reciproc. Din cercetări rezultă că timișoreanul în vârstă de 35 de ani avea asupra sa și un cuțit cu care i-a provocat bărbatului în vârstă de 57 de ani o plagă înjunghiată abdominală.

Miercuri noapte, după administrarea probatorului, Cosmin Pal a fost introdus în arest, pentru 24 de ore, pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și tentativă la infracțiunea de omor.

Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.