Judecătorul Titiana Ilieș este, începând de vineri, 13 ianuarie, noul președinte al Curții de Apel Suceava. Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat delegarea Titianei Ilieș în fruntea acestei instanțe pentru o perioadă de maximum 6 luni, perioadă în care se va organiza un concurs pentru stabilirea titularului. Funcția a rămas vacantă la finalul anului trecut, când președintele în exercițiu, judecătorul Cristinel Grosu, a fost declarat câștigător al concursului pentru ocuparea unui post la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Revenind la actualul președinte delegat, trebuie spus că are o vechime de 27 de ani în magistratură. A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi, promoția 1995. Și-a început activitatea de magistrat la Judecătoria Rădăuți, la data de 1 noiembrie 1995. Urmare a concursurilor susținute, în anul 2000 a promovat la Tribunalul Suceava, iar la data de 1 martie 2007 este judecător la Curtea de Apel Suceava, activând în cadrul Secției penale și pentru cauze cu minori.

A urmat două programe de studii universitare de master în domeniile Știinţe penale şi criminalistică la Universitatea ”Mihail Kogălniceanu” din Iaşi și Management în industrie, administraţie şi servicii la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Ca experiență managerială, a fost membru în colegiul de conducere și a ocupat funcțiile de președinte al Secției şi pentru cauze cu minori penale al Curții de Apel Suceava în perioada 2008-2015. Ulterior, a devenit vicepreședinte al Curții de Apel Suceava, funcție pe care a exercitat-o în perioada 1 ianuarie 2017 - 1 ianuarie 2023.

Tot în ședința de joi a CSM s-a făcut o altă delegare la Curtea de Apel Suceava. Este vorba de magistratul Tatiana Luisa Andronic, care va ocupa funcția de șef al Secției penale și pentru cauze cu minori pentru o perioadă de maximum 6 luni, interval în care se va organiza și un concurs.