La Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc joi, 2 martie 2023, de la ora 17:00, evenimentul „Femei de succes! Performanță la superlativ!”, ediția a XII-a. Invitatul special al evenimentului va fi Aurora Martin, feministă, activistă pentru drepturile omului și una dintre cele mai neobosite militante împotriva discriminării, care va susține o conferință la Suceava.

Am aflat de la organizatori că Aurora Martin „a fost stagiară a Departamentului de Stat SUA, Professional Fellows program, are titlul de doctor și a publicat nouă cărți. Este profesor la Institutul Pontifical Oriental din Vatican, Institutul Limbii Române, Vicepreședinte International Institute for Human Security, Expert în egalitate de gen, în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse și a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, G100 Global Chair for Intercultural Dialogue (G100 Global Women Leaders).”

Managerul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Angela Zarojanu, ne-a spus că în cadrul evenimentului vor fi acordate câteva diplome unor femei cu proiecte de succes în anul 2022. Nu vor lipsi momentele artistice și nici latura umanitară, susținerea unui caz social, cu ajutorul donațiilor pe care le vor face spectatorii în cadrul acțiunii cu tradiție la Suceava, „Femei de succes! Performanță la superlativ!”.