Terenurile de zgură de la „Tridex” Sport Arena din Botoșani au găzduit, zilele trecute, un turneu de Categoria Gold din Circuitul Național „Sportya”. Concursul, unul de un bun nivel, a avut în program nu mai puțin de opt competiții distincte, cinci în proba de simplu și trei la dublu. Ca de obicei, pentru o triere echilibrată a participanţilor, turneul a fost structurat de către organizatori pe diferite niveluri de valoare. Astfel, tabloul de concurs de la Nivelul 4 a fost disponibil tenismenilor începători, în timp ce nivelurile 7 și 8 s-au adresat practicanţilor acestui sport din ce în ce mai avansaţi.

Singurul succes sucevean a avut loc în proba de dublu de Nivelul 6, acolo unde perechea Mihai Ududec / Titi Dimofte a trecut în ultimul act, cu 6-4, 6-2, de cuplul botoșănean Mircea Olaru / Leonard Botezatu. Mult mai dificil le-a fost învingătorilor în semifinale, unde au învins greu, cu 3-6, 6-4, 10-8, echipa formată din suceveanul Ionel Șuiu și fostul mare fotbalist botoșănean Florin Acsinte. În ce-l privește pe Mihai Ududec, acesta a avut un parcurs bun și în proba de simplu. Sportivul legitimat la clubul „Select” a fost eliminat în semifinale de humoreanul Iulian Pintilie, care avea să se încline în jocul decisiv pentru titlu în fața lui Cătălin Viorel Luca, din Dorohoi.

În cea mai puternică întrecere a turneului de la Botoșani, din cadrul Nivelului 8, suceveanul Florin Popovici Dumbravă, de la ACS Tenis Dava, a atins faza semifinalelor, fază a întrecerii în care a trebuit să se recunoască înfrânt în fața foarte tânărului Teodor Lefter, din Hudești (Botoșani).