Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică - Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au continuat seria descinderilor la societăți din domeniul exploatării lemnului despre care au adunat informații că ar desfășura afaceri ilegale cu cantități importante de material lemnos de proveniență ilegală.

Pe 1 martie, polițiștii au descins pe raza fondului forestier administrat de către Ocolul Silvic Falcău, în vederea verificării legalității prin care SC FOREST SRL, a expediat materialul lemnos aferent unor avize de însoțire electronice, emise din platforma primară, constituită și autorizată pe raza comunei Ulma.

După controlul din teren și din analiza datelor înregistrate în aplicația informatică a rezultat că în perioada 20-27 februarie societatea ar fi expediat cantitatea totală de peste 63 mc lemn rotund molid, fără proveniență legală.

Polițiștii au aplicat societății o amendă de 10.000 de lei, în baza Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Cum lemnul nu mai era în depozit, polițiștii au dispus confiscarea valorică a cantității de 63,50 mc lemn rotund lemn, prejudiciul stabilit fiind de peste 11.000 lei.