Oferta turistică a județului Suceava este promovată zilele acestea în Republica Moldova, la Târgul „Tourism and Travel Expo” din Chișinău. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a spus că România participă cu un stand de promovare în care sunt prezente consiliile județene Suceava, Maramureș, Tulcea, Buzău și Bacău, primăriile municipiilor Suceava și Botoșani, precum și primăriile orașelor Bușteni, Măcin și Borșa. Constantin-Daniel Cadariu a spus că, în cadrul târgului, vizitatorilor le este adresată invitația de a explora turistic și cultural România, fiind prezentate, totodată, produsele turistice comune cu Republica Moldova, în scopul includerii lor în planurile de vacanță ale acestui an. „Menirea noastră, a miniștrilor care gestionează domeniul turismului de o parte și alta a Prutului, este de a găsi soluții pentru eliminarea barierelor legislative, care să ne permită realizarea unui scop comun: promovarea unitară a destinației turistice România – Republica Moldova”, a declarat Cadariu, care a fost prezent la ceremonia de deschidere a târgului de la Chișinău, alături de omologul său de peste Prut, Sergiu Prodan.

Ministrul Cadariu a spus că odată cu lansarea parteneriatului strategic în domeniul turismului al celor două țări, vor fi organizate și prezentări ale destinațiilor. El a explicat că partea română va oferi, astfel, informații de interes despre oferta turistică națională, în ansamblul ei, despre noi produse turistice comune, inclusiv rute cultural turistice, dar și despre turismul cultural religios.

Constantin-Daniel Cadariu a mai adăugat că vizitatorii „Tourism and Travel Expo” vor avea parte, în continuare, de un spectacol autentic la standul României. Astfel, meșterii populari din Suceava și Maramureș vor face demonstrații de olărit și sculptat în lemn, iar arta încondeierii ouălor, chiar în preajma sărbătorilor pascale, va valorifica caracterul unic al culturii noastre. Muzica și dansul tradițional vor fi promovate de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, în timp ce produsele culinare și vinurile locale vor putea fi degustate de vizitatori. O altă atracție pusă la dispoziția vizitatorilor de către expozanții români este Telegondola Borșa.