Un băiat în vârstă de 8 ani se află în stare gravă după ce a fost acroșat de un autotren pe raza comunei Fundu Moldovei. Copilul a trecut pe la spitalele din Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, fiind transferat în cele din urmă la Clinica ATI Chirurgie Pediatrică Cluj-Napoca. Copilul a trecut și printr-un stop cardio-respirator, resuscitat la Urgențele de la Câmpulung Moldovenesc, însă starea sa rămâne gravă, cu prognostic rezervat.

Din cercetările poliției rezultă că joi, în jurul orei 12.00, Ioan F., în vârstă de 28 de ani, din comuna Fundu Moldovei, aflat la volanul unui autotren cu remorcă, pe DJ 175, în Fundu Moldovei, pe direcția spre Breaza, l-a surprins și accidentat pe Răzvan S., în vârstă de 8 ani, localnic, angajat în traversarea neregulamentară a drumului județean.

Din păcate, șoferul nu a putut evita impactul, chiar dacă acesta nu a fost în plin.

Copilul are leziuni multiple, cele mai problematice fiind un traumatism cranio-cerebral sever, contuzii cerebrale, fracturi la picioare, contuzie pulmonară, fiind în comă indusă.

Personalul medical de la Câmpulung Moldovenesc a reușit să îl stabilizeze pe băiatul de 8 ani, iar din cauza condițiilor meteo s-a decis transferul la spitalul din Bistrița-Năsăud, cu o ambulanță.

Revenind la accident, poliția a deschis un dosar de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările. De precizat și că șoferul implicat în accident a fost verificat cu etilotestul, alcoolemia fiind 0.