La finele lunii martie, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava a organizat Festivalul Județean de Muzică și Dans „Copil ca tine sunt și eu”, ediția a III-a, proiect ce urmărește promovarea drepturilor copilului prin artă – muzică și dans.

Evenimentul se adresează elevilor din ciclul preșcolar, primar și gimnazial, adunând în acest an aproximativ 1300 de participanți. Au participat elevi din tot județul Suceava (Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Milișăuți, Dumbrăveni etc.), dar și din țară. Pentru cei din afara județului a fost acceptată participarea online, din cauza distanței foarte mari (Constanța, Brașov, Sibiu, Oradea, Galați, Bacău, Iași, Zalău, București).

„În realizarea acestui proiect am pornit de la tema <Drepturilor Copilului>. Mi-am dorit ca toți elevii să descopere și să înțeleagă că sunt egali, că sunt la fel de importanți, de frumoși, la fel de apreciați, indiferent de școala în care învață, de profesorul care îi instruiește, de mediul urban sau rural în care își petrec timpul, de condițiile bune sau precare de care dispune familia. Cel mai bun liant între toate aceste drepturi ale copilului am considerat că este arta prin tot ceea ce înseamnă ea: muzică, voce, dans, pictură, cuvânt”, au transmis reprezentanții festivalului.

 

 

·       Danilevici Mara și Danilevici Maria au câștigat trofeul

 

Festivalul a avut două secțiuni: dansul și muzica (vocală și instrumentală).

”Prin muzică și dans, copiii au posibilitatea să conștientizeze că sunt egali, indiferent de școala și mediul în care învață, că arta promovează și stimulează creativitatea elevilor. Mulțumim tuturor participanților pentru momentele de calitate oferite și coordonatorilor care au reușit să valorifice talentele elevilor lor. Îi așteptăm cu drag și la edițiile următoare”, au mai transmis organizatorii.

Trofeul Festivalului – Concurs, cea mai importantă distincție, a fost acordat elevelor Danilevici Mara și Danilevici Maria, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, coordonator prof. Bobu Raluca. Premiul special al juriului a fost acordat elevului Prodan Iliuță Alex, de la Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți, coordonator prof. Păștean Camelia. Elevul provenit dintr-un mediu defavorizat a impresionat juriul cu vocea sa.

Parteneri în organizare au fost Primăria Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, Casa de Cultură a Studenților, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Palatul Copiilor, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”.

Sponsor a fost Fabrica de pâine „Mopan”.

Rezultatele festivalului sunt postate pe site-ul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, începând cu data  de 5 aprilie