Trenul Suceava – Putna este implicat cel mai des în accidente la multitudinea de treceri la nivel simple de pe traseul Dornești-Putna, deși viteza de rulare a acestuia este cea mai redusă de pe toate secțiile feroviare din județ.

Pare incredibil cum unele mașini sunt acroșate de trenul care nu are mai mult de 40 de kilometri la oră însă realitatea arată că aceste accidente au loc des, mult prea des. Totul din cauza unei neatenții greu de înțeles a șoferilor.

Sâmbătă dimineață s-a ajuns și ca o biciclistă să fie acroșată de locomotiva diesel a trenului Putna – Suceava. Din fericire, biciclista a scăpat cu viață.

Pe 8 aprilie, în jurul orei 5.15, o femeie în vârstă de 51 de ani, din Horodnic de Jos, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul comunal din Horodnic de Jos, ajunsă la o trecere la nivel simplă, semnalizată cu indicatoare, a pătruns pe linie fără a se asigura și fără a observa trenul Regio Putna – Suceava.

Practic, femeia a intrat în fața trenului, locomotiva acroșând bicicleta în roata din față. Spre norocul femeii, aceasta a fost proiectată în afara căii ferate și nu a fost lovită direct de puternica locomotivă diesel LDH. 

Femeia în vârstă de 51 de ani a fost transportată la Spitalul municipal Rădăuți, fiind diagnosticată cu traumatism prin accident feroviar, hematom occipital stâng, luxație umăr stâng.

Femeia a fost verificată cu etilotestul, nefiind băută.

Cauza accidentului este clară, nerespectarea semnificația indicatorului STOP de la pasajul CFR.