O tragedie s-a consumat sâmbătă dimineață în satul Holda, orașul Broșteni, un tânăr în vârstă de 33 de ani fiind împușcat mortal în curtea unei locuințe. Sâmbătă dimineață, la ora 7.50, a fost efectuat un apel de urgență la 112, prin care s-a anunțat că la Holda este un bărbat împușcat. Echipajul de la Ambulanță trimis la fața locului a găsit un bărbat în vârstă de 33 de ani, în stop cardio- respirator, ca urmare a unei leziuni prin împușcare. Echipajul a început manevrele de resuscitare, le-a continuat timp de aproximativ o oră, dar din păcate pentru cel împușcat nu s-a mai putut face nimic și în jurul orei  09.00 a fost declarat decesul.

Datele pe care le avem arată că un inginer silvic din Holda, Cristi Duca, a vrut să sacrifice sâmbătă dimineață un vițel. Bărbatul chiar anunțase pe Facebook că va sacrifica un tăuraș și a afișat lista de prețuri pentru carne macră, coaste, carcasă etc.

Pentru sacrificarea animalului, inginerul Cristi Dunca a chemat în ajutor un vecin, pe Adi Axinte. Pregătirile pentru tăiere au făcut ca taurul să devină agitat, astfel că inginerul a mers în casă și a luat o armă de vânătoare, pe care o deține legal, și a tras un foc asupra animalului. Datele preliminare ale anchetei arată că glonțul a trecut  prin corpul animalului, printr-un perete al anexei și l-a lovit mortal pe Adi Axinte, care era poziționat lângă peretele exterior al grajdului.

 

 

 

O echipă operativă complexă formată din polițiști din cadrul IPJ Suceava- Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Arme Explozivi Substanțe Periculoase și de la laboratorul criminalistic mobil din cadrul Serviciului Criminalistic efectuează activitățile de cercetare, sub coordonarea unui  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în  vederea încadrării juridice a faptelor și dispunerii măsurilor procedurale și procesuale legale.