Bucureștiul a găzduit zilele trecute ediția a doua a Campionatului Național de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri pentru juniori și tineret, competiție la care atleții suceveni s-au aflat printre protagoniști.

Astfel, câmpulungeanca Mădălina Elena Sîrbu a reușit să câștige titlul național la tineret cu un timp foarte bun, care i-a adus și calificarea la Campionatul European din Finlanda. De asemenea, echipa CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, antrenată de Erzilia Țîmpău, a cucerit argintul în proba pe echipe pentru tineret, concurând în alcătuirea Mădălina Elena Sîrbu, Antonia Bodnariuc și Anca Mirela Moroșan.

La masculin, s-a remarcat echipa de băieți a Clubului Sportiv Dorna Vatra Dornei, formată din Robert Petru Kore, Dragoș Negoiță, Petru Bodea și Alexandru Prâsneac, care a reușit de devină vicecampioană națională atât la tineret, cât și la juniori.

În același timp, în Capitală s-a desfășurat și Crosul USAMV, unde o altă atletă pregătită Cristian Prâsneac, este vorba de Claudia Costiuc, s-a clasat pe prima poziție la categoria elevi. La open, s-a impus câmpulungeanca Talida Sfarghiu.