Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au făcut propunere de arestare a unui bărbat care a făcut un scandal monstru în Secția de psihiatrie Rădăuți, printre cei spre care și-a revărsat furia fiind și un polițist, cel care anterior îl încătușase.

Mihai Gheorghe Berar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Rădăuți, pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Individul a reușit și să îl lovească pe respectivul agent de poliție, cu piciorul, în zona tibiei, provocându-i leziuni.

Scenele violente s-au petrecut pe 11 aprilie, după ce bărbatul a fost ridicat de polițiști și încătușat.

Inculpatul i-a adresat în mod repetat polițistului amenințări cu moartea, exprimându-se la modul ”Dacă îmi dai jos cătușele, în 2 secunde te omor”....

Individul i-a aplicat agentului și o lovitură cu piciorul în tibia piciorului stâng, provocându-i leziuni care necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal.

Procurorii au dispus miercuri, 12 aprilie, punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj. Miercuri după-amiază, Berar a fost introdus în arest, în baza ordonanței pentru 24 de ore, după care, joi, a urmat mandatul de arestare pentru 30 de zile emis de Judecătoria Rădăuți.

Inculpatul poate contesta arestul preventiv la Tribunalul Suceava și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a judecătorilor.