Suceveanul Alexandru Rață, în vârstă de 22 de ani, s-a calificat în finala Diviziei A1 de volei masculin cu echipa sa de club, Arcada Galați. În semifinale, care s-au jucat după sistemul cel mai bun din trei meciuri, echipa antrenată de Sergiu Stancu a dispus cu 2-0 la general de Dinamo București, după 3-2 în deplasare și 3-1 pe teren propriu. Echipa gălățeană a rămas așadar în cursa pentru cucerirea celui de-al cincilea titlu consecutiv de campioană a României. În ultimul act, Arcada va întâlni învingătoarea duelului dintre SCM Universitatea Craiova și Steaua București. După disputarea primelor două jocuri scorul general este egal, 1-1, partida decisivă urmând să aibă loc pe data de 22 aprilie, în Capitală.

La formația olteană jucător de bază este fălticeneanul Ștefan Lupu, în vârstă de 28 de ani. Alexandru Rață și Ștefan Lupu au fost adversari în urmă cu o lună în finala Cupei României, disputată la Brașov, care s-a încheiat cu victoria celor de la SCM Universitatea Craiova, cu scorul de 3-1.

Ștefan Lupu a fost format la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni de antrenorul Ionel Ciocan, în vreme ce Alexandru Rață a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, care l-a promovat apoi la echipa locală de seniori, CSM Suceava.