Un individ din Arbore, care a fost închis în jur de 20 de ani pentru că și-a ucis în anul 1997 mama, a fost arestat de judecători, la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru că și-a tăiat fratele cu cuțitul.

Ion Știr este individul față de care procurorii au decis să acționeze cât de ferm s-a putut deși fratele inculpatului, victima agresiunii de acum câteva zile, a refuzat să depună plângere.

Pe 18 aprilie, în jurul orei 17.30, într-o casă din Arbore, în urma unor discuții în contradictoriu, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit fratelui său pe suprafața corpului. Victima a suferit leziuni care necesită 14 zile de îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere.

Având în vedere modul în care a acționat agresorul, dar și trecutul său infracțional (în anul 1997 și-a ucis mama, fiind condamnat definitiv în acest dosar și eliberat în 2017), procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-au prelevat de prevederea din Codul Penal care permite sesizarea din oficiu în cazul faptelor săvârșite față de un membru al familiei.

Prin urmare, pe 19 aprilie, individul a fost reținut în arest, iar pe 20 aprilie a fost formulată propunere de arestare preventivă.

Ion Știr a fost arestat preventiv 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Mandatul de arestare poate fi contestat de inculpat.

Procurorii de la Rădăuți continuă ancheta în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.