Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit două transporturi de țigări de contrabandă după ce au verificat două microbuze care au intrat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. În ambele cazuri, mijloacele de transport au fost sigilate în vederea confiscării. 

În primul caz, în jurul orei 17.00, în punctul de treceres-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, o femeie cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, în vârstă de 40 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiștii de frontieră și lucrători vamali a făcut un control amănunțit asupra microbuzului. S-au descoperit ascunse, după o banchetă din spate, 1.000 pachete de țigări netimbrate, în valoare de 1.750 lei.

În aceeași seară, în același punct de trecere, într-un alt microbuz a fost descoperit un spațiu special amenajat în plafon. În acel locaș se afla cantitatea de 1.290 de pachete de țigări fără timbru, în valoare de aproximativ 2.200 de lei.  

În acest caz transportator al țigărilor era un bărbat cu dublă cetățenie română și ucraineană, în vârstă de 38 de ani.

Ambele microbuze, cu o valoare estimată de 50.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Așadar, pagubă foarte mare pentru transportatori pentru transporturi relativ mici. Sigur, problema se pune de câte ori au făcut aceștia astfel de transporturi cu aceste mijloace de transport.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit și dosare penale pentru infracțiunea de contrabandă.