Cea mai scurtă cale de acces pietonal către Cimitirul Pacea Vechi și către platoul Cetății de Scaun a fost îmbunătățită prin refacerea aleii care traversează parcul Șipote pe lângă Centrul de conservare și restaurare al Muzeului Național al Bucovinei.

Aleea respectivă este utilizată de mulți oameni, îndeosebi vârstnici, care vin pe jos pe trotuarul de pe strada Parcului, pe partea cu Hotel Balada, care a fost refăcut anterior, dar nu și pe „scurtătura” din pădurea-parc.

În urma solicitărilor primite de la suceveni, dar și a semnalării în presă a accesului dificil de pe porțiunea respectivă, aleea care face legătura cu Cimitirul Pacea Vechi a fost refăcută.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, la care oamenii au mers în audiență cu problema respectivă, a dispus repararea treptelor și a aleii realizate din piatră cubică, în plus fiind montate și bănci, pe care să se poată odihni și relaxa cei care circulă pe acolo.

Lucrarea a fost finalizată înainte de începerea Festivalului Motorfest, la Cetate, dar și înainte de festivalul de artă medievală, care începe de joi, 17 august, încât aleea refăcută va fi utilizată de un număr mare de oameni în această vară.