Echipa națională de juniori Under 17 a României participă în aceste zile la Syrenka Cup, un turneu internațional găzduit de Polonia. Cu suceveanul Matei Manolache titular, „tricolorii” au câștigat primele două partide, 3-1 cu Georgia și 2-0 cu Țara Galilor.

Joi, 24 august, cu începere de la ora 12:00, în ultima partidă a turneului, naționala U17 va întâlni reprezentativa țării gazdă, Polonia.

Matei Manolache evoluează pe postul de fundaș stânga și este legitimat în prezent la FCSB, după ce a fost descoperit și crescut de antrenorul Andrei Ițco, la Luceafărul Bucovina Suceava și Liceul cu Program Sportiv.
„Matei este în primul rând un jucător foarte serios și muncitor și, la cum îl cunosc eu, sunt convins că o să reușească să-și construiască o carieră în fotbal. Îmi pare rău că n-a rămas la noi, dar știți cum e, părinții doresc întotdeauna ce e mai bine pentru copiii lor”, a declarat profesorul Andrei Ițco.
Pentru participarea la Syrenka Cup, selecționerul Nicolae Roșca a convocat următorul lot de jucători:

Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Paul Fleșeriu (Arminia Bielefeld | Germania)

Fundași: Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), Narcis Ilaș (FC Botoșani), Ștefan Ioniță (Dinamo), Eduard Cotor (VfL Osnabrück | Germania), Matei Manolache (FCSB), Ricardo Pădurariu (FCSB), Bogdan Bușe (Universitatea Craiova);

Mijlocași: Matyas Laszlo (FCSB), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Mihai Toma (FCSB), Troy Tomșa (Sassuolo | Italia), Cosmin Stana (Universitatea Craiova), Luca Bărbulescu (Augsburg | Germania), Dragoș Găină (Universitatea Craiova), Diego Burlacu (FC Bacău), Mihai Boșneag (Augsburg | Germania);

Atacanți: Lucas Câmpan (CS Socodor), David Popa (FCSB).

România U17 se pregătește pentru prima rundă a calificărilor la EURO 2024. În perioada 15-21 noiembrie, tricolorii vor întâlni Norvegia, Franța și Estonia. Se califică la Turul de Elită primele două din fiecare grupă împreună cu cele 5 echipe de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.