Sportivii suceveni de la Clubul Bucovina Dance Studio au început cu dreptul perioada competițională, obținând locuri fruntașe la două concursuri de dans sportiv desfășurate la București și Satu Mare. Pe 8 septembrie a avut loc primul concurs din a doua parte a calendarului competițional al Federației Române de Dans Sportiv, la București, competiție intitulată Grand Gala 2023.

„Bucovina Dance Studio” a fost reprezentat la această competiție internațională prin două dintre cele mai bune perechi ale clubului, Iustin Homiuc și Maya Anton, respectiv Andrei Stratulat și Alexia Mihai.

În ciuda concurenței ridicate la acest nivel, ambele perechi au reușit calificarea în finala competiției, Iustin și Maya câștigând medaliile de argint, iar Andrei și Alexia obținând un binemeritat loc V. O săptămână mai târziu, la Satu Mare, s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a „Cupei Sătmarului”, competiție ce a strâns la start aproximativ 500 de sportivi.

Clubul sucevean a fost prezent la acest concurs cu Gavriil Murariu și Denisa Grigorean, pereche care a câștigat competiția Open Basic Latino 16-34 ani, Ștefan Grigorean și Delia Ioniță, pereche care a obținut un excelent loc 4 din 30 de perechi în finala competiției Hobby 6-11 ani, și Vlăduț Mateiu și Antonia Ursu, pereche de sportivi care s-a clasat pe locul 8 la clasa E 12-15 ani, acesta fiind un rezultat remarcabil.

Instructorul de dans Vlad Palamariu a declarat că, alături de echipa cu care lucrează, este extrem de fericit că „sportivii noștri au început cu dreptul această nouă perioadă competițională și dorim să le urăm multă putere de muncă în continuare, dat fiind faptul că vom avea un program competițional foarte încărcat până în luna decembrie”.