La Câmpulung Moldovenesc s-a desfășurat zilele trecute Campionatul National de Alergare Montană – Vertical și Distanță Scurtă, printre protagoniștii întrecerii numărându-se și atleții suceveni.

CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc a punctat prin Mădălina Sârbu, care a devenit campioană națională de tineret în proba de Distanță Scurtă atât la individual, cât și cu echipa. De asemenea, sportiva antrenată de Erzilia Țîmpău a cucerit argintul la individual și bronzul în concursul pe echipe, la seniori. Alături de Mădălina Sârbu, pentru CSM Rarăul Câmpulung au concurat în probele pe echipe Bianca Catrinar și Anca Moroșan.

Excelent s-a comportat și Marius Popa, care a cucerit titlurile naționale la tineret atât în proba de Distanță Scurtă, cât și la Vertical.

„Au fost rezultate remarcabile, în nota ultimilor ani, pentru care sportivii noștri merită felicitați. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc pentru sprijin, precum și sponsorilor Restaurant „La Papa Bun” și Gold Nutrition”, a declarat antrenoarea Erzilia Țîmpău.

Alături de sportivii câmpulungeni, pe lista medaliaților s-au numărat și atleții de la CSM Suceava. Astfel, Roxana Ghiuță a câștigat medalia de argint la tineret la Vertical, sportivele antrenate de Silviu Casandra reușind să se remarce și în întrecerile pe echipe, clasându-se pe locul al doilea la Vertical și pe poziția a treia în proba de distanță scurtă. În afară de Roxana Ghiuță, din echipa suceveană au mai făcut parte Diana Pascal și Ioana Tomniuc.

La Vertical, traseul a însumat 5,91 kilometri, cu 485 metri diferență de nivel, în vreme ce la Distanță Scurtă (Up-Down), juniorii au parcurs un tur de 5,6 km cu 480 m diferență de nivel, în timp ce tineretul și seniorii au trebuit să execute două ture, în total 11,2 kilometri, cu 960 metri diferență de nivel.