Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Marginea, a provocat un accident cu implicarea a trei mașini, în municipiul Rădăuți. Accidentul nu ar fi fost o mare problemă (soldându-se doar cu pagube materiale) dacă cel de la volan nu ar fi fost băut și cu permisul suspendat tot pentru alcoolemie.

Pe 17 septembrie, dimineață, în jurul orei 10.30, Vasile L., în vârstă de 20 de ani, din Marginea, conducea un VW pe strada Calea Bucovinei din Rădăuți și, pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, a acroșat un Ford care circula în aceeași direcție.

Autoturismul Ford a ricoșat la rândul său într-o Dacie care era oprită pentru a acorda prioritate de trecere autovehiculelor care circulau din sensul opus.

Polițiștii au constatat că nu sunt victime, dar în urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul în vârstă de 20 de ani, din Marginea, avea concentrația de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Același tânăr a fost testat și cu aparatul DrugTest, care a ieșit pozitiv la metamfetamină.

Tânărul a negat că ar fi consumat droguri și a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină pentru a se stabili alcoolemia și dacă avea vreo substanță interzisă în organism.

Pentru că la noi inconștienții la volan sunt inconștienți până la capăt, același tânăr din Marginea avea și permisul de conducere suspendat după ce a fost depistat anterior la volan băut, cu o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În așteptarea rezultatelor probelor de sânge și urină, tânărul s-a ales deocamdată cu dosar penal pentru conducere fără permis.  

Pentru contravențiile constatate a primit amenzi de 3.480 de lei.