O acțiune inedită a fost pusă în practică în comuna Moara. Pe marginea drumului principal care pleacă din drumul județean 208B, pe o lungime de aproximativ 6 kilometri, s-au plantat trandafiri. Activitatea de plantare a florilor a demarat sâmbătă și a continuat și la începutul săptămânii pentru că volumul de muncă a fost unul imens.

La acțiunea de sâmbătă au participat angajați ai Primăriei Moara, dar și peste 140 de copii de la Școala Gimnazială Moara Nica. La final, pe marginea drumului care trece prin Moara Nica și Moara Carp vor fi nu mai puțin de 4.000 de trandafiri, din 15 specii diferite. Florile au fost achiziționate de la Pepiniera Aiud și sunt de diferite culori.

Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara, a dorit să mulțumească tuturor celor care au participat la plantarea trandafirilor, dar a făcut și un apel la spiritul civic al oamenilor pentru a uda florile. ”Mă bucur că am reușit să punem în practică acest proiect, iar în felul acesta vom avea un drum mai prietenos. Este, dacă vreți, drumul trandafirilor. Pentru că totul a fost făcut cu dragoste și efort cred că florile nu se vor usca, iar anul viitor vom avea un adevărat spectacol de culoare. Pe această cale, vreau să-i anunț pe locuitorii comunei că vor fi și alte surprize în viitor, toate pentru a simți că noi, cei din primărie, ne gândim să le creăm facilități și un mediu cât mai propice unde să locuiască. Asta include și diferite facilități, în diverse domenii, cum ar fi educație, sport sau cultură”, a precizat primarul Eduard Dziminschi.