În fiecare an, în luna septembrie Teatrul Municipal „Matei Vișniec” îmbracă haine de sărbătoare și, împreună cu Primăria Suceava și Consiliul Local, celebrează nașterea teatrului sucevean.

Anul acesta se împlinesc 8 ani de existență a instituției teatrale la Suceava.

În anul 2015, mai exact pe 24 septembrie, Consiliul Local Suceava a decis înființarea Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava care urma să poarte numele marelui dramaturg cu origini bucovinene, Matei Vișniec.

Așa cum fiecare aniversare este un prilej de mare bucurie, teatrul sucevean dorește să fie aproape de comunitate la împlinirea celor opt ani de viață, oferind sucevenilor în zilele de 23 și 24 septembrie spectacole pentru adulți și pentru copii în cadrul unor proiecte noi și inedite.

“Cadoul nostru pentru cei mai mici dintre iubitorii teatrului este adaptarea în VR360 a spectacolului „Micul Prinț”, care se va lansa în 23 septembrie, începând cu ora 10:00. Accesul este liber în baza înscrierii doritorilor la numărul de telefon 0330.803.995”, au anunțat reprezentanții TMMVS.

Cel de-al doilea eveniment care marchează aniversarea a opt ani de teatru la Suceava este Occident Express, de Matei Vișniec, regia Alain Timár, programat a se juca în data de 23 septembrie, ora 19:00.

Acest spectacol este unul din cele două spectacole cu care Teatrul Municipal „Matei Vișniec” a participat cu succes la Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon 2023.

Un alt cadou pentru suceveni vă așteaptă duminică, 24 septembrie, de la ora 19:00 -  “Oaza nebunilor”, un spectacol realizat în cadrul proiectului cultural “Cuvântare”, produs de compania Contemporary Creative Dreamers și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii de finanțare II/2023. Și de această dată, intrarea este liberă și se realizează pe bază de rezervare:

– prin Email la adresa contemporarycreativedreamers@gmail.comcu titlul „Rezervare – Spectacol „Oaza Nebunilor” – Suceava”, în care se va menționa numele persoanei care realizează rezervarea, numărul de locuri rezervate, număr de contact.

– la casa de bilete a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.