Prezent la evenimentul organizat la finele săptămânii, pentru sărbătorirea a 60 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic „Petru Mușat”, primarul Sucevei, Ion Lungu, a remarcat că, după investițiile făcute, acolo este o școală modernă, de nivel european, care a beneficiat și beneficiază în continuare de o foarte bună conducere. Tocmai de aceea, el i-a acordat o „Diplomă de excelență” directoarei colegiului, Maria Teodoreanu și va propune Consiliului Local Suceava aprobarea unei hotărâri prin care fostul director adjunct al colegiului și inspector școlar, Maria Pentilescu, să primească titlul de „Cetățean de onoare” al Sucevei.

„A fost o sărbătoare a învățământului sucevean. La mulți ani Colegiului Tehnic “Petru Mușat”!”, a spus Ion Lungu, după evenimentul de vineri, la care au fost prezenți numeroși directori de unități școlare din județ, șeful Inspectoratului Școlar Suceava, Grigore Bocanci, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și managerul Teatrului „Matei Vișniec”, Angela Zarojanu.

În ultimii ani municipalitatea suceveană a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro pentru Colegiul Tehnic „Petru Mușat”.