Aproximativ 40 de copii instituționalizați și copii provenind din familii sărace de la Centrul de Servicii Sociale din Gura Humorului, elevi de la Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți, de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni și voluntari ai Asociației „Euroactiv” au fost recent  într-o excursie la Oradea.

Totul a fost organizat de Asociația de ajutorare a copiilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava, sprijinită de Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și de Universitatea Oradea. Copiii au avut poate unica ocazie să viziteze Peștera Urșilor, Muzeul Țării Crișurilor și alte obiective turistice din țară. Cazarea a fost oferită gratuit de Universitatea din Oradea.

Excursia face parte din Campania socială „Să aducem copiii la școală”, ediția a IV-a, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. În perioada 18-24 septembrie 2023, organizatorii campaniei „Să aducem copiii la școală” vor împărții ghiozdane cu rechizite școlare copiilor din comunități defavorizate, sprijiniți de elevii Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni și de sponsorii campaniei sociale: SC Rocast Nord SRL, Grupul de Firme Orizont Suceava.