Lucrările de construire și amenajare a zidului de sprijin pentru punerea în siguranță a DN 17B, pe raza localității Holda - Broșteni, în zona unde au fost mari probleme cauzate de căderile masive de piatră de pe versanți, au fost finalizate.

Firma românească Holtex SRL a încheiat lucrarea al cărei beneficiar este Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, în calitate de administrator al drumului.

Intervenția a constat în amenajarea unui zid de beton de protecție înalt de aproximativ 10 metri, cu piloni de susținere adânc săpați în subteran.

Pe lângă zidul de beton se intenționa și amenajarea unei copertine care să asigure căderea bolovanilor în afara drumului național. Cel puțin pentru acest an, lucrarea va rămâne la nivelul de acum.

Pentru recepția finală și redeschiderea oficială a circulației pentru toate vehiculele mai este de realizat reparația covorului asfaltic.

Subprefectul de Suceava Ioan Cristian Șologon, care a monitorizat șantierul, a oferit câteva detalii despre cum au decurs lucrările: ”Am avut noroc de o echipă inimoasă, care nu s-a speriat și nu s-a dat bătută în fața răzvrătirii muntelui. Norocos a fost și utilajul de forare care în două rânduri a fost în pericol să fie strivit de alunecări și totuși a scăpat neatins. Eu tot zic noroc, dar norocul a fost susținut de o foarte bună organizare și de multă muncă grea, iar sufletul și artizanul principal a fost dl inginer Goga Emanuel. Pentru seriozitate și curaj am ținut să le mulțumesc și să le dăruiesc pentru clipa părăsirii șantierului o sticlă de șampanie”.

Problemele cu privire la căderile de pe versant pe DN 17B, care leagă Vatra Dornei de Broșteni, pe raza localității Holda, la Broșteni, s-au înregistrat atât în vara anului 2021, cât și în vara lui 2022.