O femeie în vârstă de 37 de ani, din Bogdănești, a ajuns în arestul poliției județene, reținută pentru 24 de ore, după ce probele de sânge au indicat că avea o alcoolemie mare în seara în care un echipaj de poliție a oprit-o în trafic.

 Pe 21 octombrie, în jurul orei 21:20, în cadrul acțiunii ”Blocada”, un echipaj de la Secția Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, într-o intersecție din comuna Bogdănești, un autoturism la volanul căruia era o femeie.

În scurt timp, polițiștii au observat că cea de la volan emană halenă alcoolică.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că femeia în vârstă de 37 de ani, din Bogdănești, avea concentrația de 1,13 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au transmis că rezultatele probelor de sânge au indicat concentrații de 2,41 g/l alcool în sânge proba I, respectiv 2,19 g/l în sânge, proba doi. Rezultate evident cu mult peste limita de 0.80 g/l alcool în sânge, pentru care se deschide dosar pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Joi, 26 octombrie, după ce probele de sânge au ajuns la dosar, femeia a fost introdusă în arest, reținută pentru 24 de ore.

Vineri, procurorul de caz a dispus ca femeia să fie cercetată în continuare în libertate, dar sub control judiciar, având impuse mai multe obligații și restricții.