Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a inaugurat un nou laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace. Pe 25 octombrie, o echipă medicală formată din dr. Ciprian Mihai Mitric și as. Lăcramioara Blănariu, sub coordonarea profesorului dr. Dan Dobreanu, șeful Clinicii Cardiologie 1 din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, a realizat implantarea primului stimulator cardiac permanent la Suceava, într-un laborator special dedicat acestor intervenții, la un pacient de 66 de ani. Conducerea Spitalului Județean Suceava a transmis că noul laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace este unul ultramodern, investiția în valoare de aproximativ 650.000 euro fiind realizată din fondurile Consiliului Județean Suceava. În cadrul acestui laborator vor activa doi medici cardiologi suceveni, dr. Ciprian Mitric și dr. Paul Boarescu.

„Pentru moment se va încerca pe cât posibil asigurarea urgențelor, cu stimulatoare cumpărate din fondurile proprii ale spitalului, în colaborare cu celelalte centre universitare, urmând ca după intrarea pe programele naționale să extindem serviciile și pentru pacienții cronici. Spitalul va continua colaborarea cu toate centrele universitare, astfel încât serviciile medicale oferite să fie mereu de cea mai înaltă calitate”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea. El a precizat că SCJU Suceava devine al doilea centru din Moldova, după Centrul Universitar Iași, cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Dr. George I.M. Georgescu” și Spitalul „Sf. Spiridon”, unde se poate efectua aceasta procedură medicală modernă.

„Este un beneficiu major pentru câteva sute de pacienți ai județului Suceava, la care se adaugă și județele vecine, care până acum erau nevoiți să străbată sute de kilometri pentru rezolvarea acestei probleme medicale grave”, a mai spus dr. Alexandru Calancea. El a adăugat că pe viitor se intenționează diversificarea serviciilor medicale oferite de acest laborator, cu proceduri de ablație a tulburărilor de ritm cardiac.