„Atențiune! Atențiune!

Să audă întreaga lume

Că la noi în regat

Va fi un bal de neuitat!”

Este mesajul care anunța cu surle și trâmbițe, la propriu, Balul regal de la Palatul „Mihai Eminescu” Suceava, cea mai strălucitoare și grandioasă petrecere pe care curtea regală a orânduit-o vreodată.

Astfel, vreme de aproape patru ore, elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava au avut şansa de a petrece o seară la Curtea regală, la Balul Bobocilor 2023, unde au asistat la marea sărbătoare dedicată alegerii, iniţierii și încoronării noului cuplul regal, însărcinat să asigure binele împărăției și să-l protejeze cu orice preț.

În cursa pentru câștigarea râvnitelor titluri s-au înscris 12 perechi de boboci: Nicoleta Zanfirescu și Teodor Nicolovici, Celine Paiu și Eduard Drăgoi, Maria Ciobotaru și Rareș Hancean, Miruna Luca și Robert Mateiciuc, Maya Cerlincă și Matei Scripcariu, Daria Tudurache și Matei Pruteanu, Denisa Bîrgoan și Teodor Poloșanu, Maria Filip și Matei Tudosă, Maya Popovici și Tommaso Șalgău, Elisa Rusu și Alexandru Antohi, Mara Cerlincă și Sebastian Iavni, Teodora Dumbravă și Alexandru Ignat.

Consiliul regal responsabil de desemnarea celor mai frumoși și talentați tineri pretendenți a fost constituit din: directoarea colegiului - Nuțu Silvia Corina, consilierul educativ Gorban Cojocariu Anca, prof. Mera Simona, Scriban Eugen - reprezentantul Asociației Părinților, elevul Cîmpan Bădăluță Adriana și Iulia Morar – reprezentanta sponsorilor.

 

• Un spectacol dinamic, bogat    

 

 

Elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu” au pregătit un spectacol ce a vibrat de eleganţă, rafinament, dar și de vitalitate și bună dispoziție, balul de la Palatul Regal reprezentând cu un demers artistic bogat al elevilor liceului.

Pe scena de spectacol au urcat liceenii, fiecare defilând cu momente care au reflectat munca și talentul lor. Numerele de muzică, pian, chitară și nai au fuzionat cu momentele de dans, stand-up, într-un spectacol dinamic, menit să îşi lase amprenta în sufletul fiecărui spectator.

De asemenea, fiecare dintre cei 24 de debutanți de la Curtea regală s-a pus în valoare prin momente artistice alese întocmai pentru a intra în grațiile reginei în cadrul probei de talente și la defilarea de seară.

„Eleganță la superlativ la Eminescu! Scena Casei de Cultură a fost transformată într-o veritabilă sală de bal, în care elevii colegiului nostru au dat dovada de eleganță și rafinament. Spectacolul a pus în valoare frumusețea și talentul participanților, în contextul unei creații artistice contemporane cu tema istorică. Felicitări tuturor celor implicați în desfășurarea acestui eveniment!”, au transmis organizatorii.

 

•        Mister și Miss Boboc - Iavni Sebastian și Maria Filip

 

Vescan, unul dintre cei mai apreciați artiști de hip-hop din România, a avut mare succes în rândul elevilor de la „Mihai Eminescu. Liceenii au trăit show-ul din plin, s-au ridicat de pe scaunele de spectacol și au dansat pe hiturile „Colegi de apartament”, „Tic tac”, „Iartă-mă, lume” etc.

Finalul petrecerii regale a dezvăluit și numele celor mai apreciați boboci de către vigilentul juriu.

Premiul special pentru cel mai frumos zâmbet a fost adjudecat de Rareș Hancean și Miruna Elena Luca.

Locul al III-lea, Mister și Miss Noblețe, a fost ocupat de Poloșanu Teodor și Cerlincă Mara Gabriela, iar pe locul al II-lea, Mister și Miss Eleganță, s-au clasat Dumbravă Teodora și Șalgău Tommaso.

Titlurile de Mister și Miss Boboc 2023 și cei care vor prelua conducerea regatului sunt Iavni Sebastian și Maria Filip.