Primăria Vicovu de Jos a premiat joi, de Sfântul Dimitrie, zi de mare însemnătate creștină, 14 „cupluri de aur” din comună, care au împlinit în acest an 50 de ani de căsătorie.

Festivitatea s-a desfășurat în grădina din fața primăriei, dat fiind vremea prietenoasă, evenimentul fiind orchestrat de primarul Vasile Țugui. Acesta a oferit seniorilor diplome, flori și o sumă de bani, iar la final a închinat un pahar de șampanie în cinstea celor sărbătoriți.

„Astăzi (n.r. joi) am hotărât să fim împreună cu cei care sărbătoresc în acest an nunta de aur, adică acea bucurie lăsată de la Dumnezeu, să fie soț și soție, la bine și la greu, la cel puțin 50 de ani.

Este a șasea manifestare organizată la Vicovu de Jos, iar anul acesta, 14 familii aniversează 50 de ani de când, în fața lui Dumnezeu și a ofițerului de stare civilă, și-au jurat să trăiască fericiți împreună până la adânci bătrâneți.

Aniversările sunt frumoase, ne aduc bucurie și de fiecare dată mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns să împlinim o vârstă sau să sărbătorim de ziua numelui. Dar să ajungi să sărbătorești 50 de ani de căsătorie este o adevărată binecuvântare pentru dumneavoastră și chiar dacă timpul v-a mai brăzdat fața sau mâinile, a mai pus și argint în păr, inima și sufletul au rămas la fel, iar în ochi se vede această bucurie și emoție ca la început”, le-a transmis emoționat primarul Vasile Țugui.

Acesta i-a felicitat pe vicovenii premiați, numindu-i „modele” pentru generațiile de astăzi.

„În numele meu, al colectivului pe care îl conduc, dar și al Consiliului Local, vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru comunitatea noastră și pentru această țară. Vă mulțumim că v-ați sacrificat pentru copiii și nepoții noștri care ne fac cinste în toată lumea. Căsătoria voastră ne-a învățat că iubirea, răbdarea și iertarea aduc cu ele bucuria vieții în doi.

Să vă bucurați în toți anii care vor urma de sănătate. În lunga călătorie a vieții să aveți grijă unul de altul, iar Dumnezeu de voi și de familia voastră. La mulți ani împreună!”, a conchis Vasile Țugui.