Peste 400 de elevi, 30 de profesori, părinți și invitați au luat parte, în această săptămână, la prima ediție a Festivalului Toamnei, de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei, eveniment desfășurat sub genericul „Niciodată toamna nu fu mai frumoasă...!”(Tudor Arghezi).

Activitatea a fost cuprinsă în programul Săptămânii „Școala Altfel” și a avut un impact deosebit asupra elevilor și părinților și a comunității locale, potrivit organizatorilor.

Elevii au pregătit standuri tematice, cu obiecte, decorațiuni, picturi, costume specifice ofertantului anotimp, realizând o adevărată simfonie a culorilor de toamnă, cu roadele ei bogate, pregătirea pentru a impresiona juriul fiind temeinică.

Un moment deosebit de așteptat a fost parada costumelor de toamnă, o secțiune cuprinsă în proiect, unde, sub ochii juraților, au defilat aproximativ 120 de copii, îmbrăcați conform temei festivalului.

„Pentru a îndulci momentele de așteptare, elevii au avut parte de un festin al toamnei, organizat cu ajutorul sponsorilor: Restaurant Silva, Restaurant La Radu - mâncare românească, Pizzeria La Gabrielle, Hotel Adristel, SC. Brutărie SRL, cărora le mulțumim încă o dată!

Premierea a fost un alt moment emoționant al Festivalului. Aceasta s-a realizat cu sprijinul Asociației de Părinți a Școlii Gimnaziale Nr.2 Vatra Dornei Părinți – Profesori - Partenerii Copiilor Noștri”, au mai transmis organizatorii.

După jurizarea standurilor, a dovlecilor, a picturilor, a costumelor, elevii, părinții și cadrele didactice s-au putut bucura de un real târg de sezon, cu obiecte și produse specifice toamnei.

Festivalul a continuat, pentru clasele gimnaziale, cu un Bal al Dovleacului, în care elevii au ascultat muzică și au dansat împreună, într-o atmosferă deosebită. Parte din suma strânsă din vânzarea creațiilor și produselor de sezon a fost donată în scop umanitar către adolescentul Grosariu Anghelos, în vârstă de 15 ani, din Vatra Dornei, care are nevoie de sprijin.

„Succesul acestei activități a dovedit, încă o dată, că lucrul în echipă este soluția pentru reușită”, au mai transmis reprezentanții școlii.