Doi tineri care au tâlhărit un consătean din Vicovu de Sus și de la care au furat un telefon mobil au fost prinși de polițiști după o muncă de mai bine de două săptămâni. Fapta s-a petrecut în după-amiaza zilei de 10 octombrie, în zona unei punți de peste râul Suceava care face legătura între Bivolărie și Vicovu de Sus. Victima, în vârstă de 18 ani, a fost lovită cu palma de unul din cei doi autori. În timpul altercației, tânărului i-a căzut din buzunar un telefon, pe care cei doi și l-au însușit.

Pentru a documenta totul, anchetatorii au solicitat și emiterea unor mandate de percheziție. Acestea au fost autorizate de un judecător, astfel încât în cursul zilei de duminică s-a mers la locuințele suspecților. La casa unuia dintre ei s-a găsit telefonul mobil sustras. Unul dintre indivizi, Emanuel Pleșca, de 20 de ani, a fost găsit la domiciliu și a fost dus la audieri. Cel de-al doilea individ, Ionuț-Valentin Marcu, de 18 ani, a fost găsit câteva ore mai târziu și a ajuns și el la sediul poliției pentru audieri.

Cei doi sunt acuzați de comiterea infracțiunii de tâlhărie, iar luni au fost prezentați în fața unui magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rădăuți, care a decis emiterea unor mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.