Echipa națională de handbal juniori a României, antrenată de Vasile Boca, coordonatorul sectorului juvenil al Clubului Sportiv Universitar din Suceava, a încheiat pe locul secund Trofeul Carpați Niro, desfășurat la finalul săptămânii trecute la Ploiești. „Tricolorii” au înregistrat două victorii, 38-29 cu Muntenegru, 28-23 cu Macedonia de Nord, și o înfrângere, 25-36 cu Egipt.

Din lotul cu care reprezentativa României a abordat această competiție au făcut parte nu mai puțin de șase handbaliști de la CSU Suceava, este vorba de Răzvan Rîpă, Codrin Dascălu, Andrei Rață, Teodor Ilucă, Eduard Rusu și Emanuel Șerban.

Doi dintre aceștia s-au remarcat în mod deosebit, primind distincții individuale la finalul turneului. Astfel, Codrin Dascălu a ieșit golgeterul competiției, în vreme ce Emanuel Șerban a fost desemnat cel mai bun apărător.

Reprezentativa țării noastre și-a propus calificarea la Campionatul European de juniori din 2024. Selecționata lui Vasile Boca va lupta pentru calificarea la turneul final, în luna ianuarie, cu Austria, Finlanda și Letonia. Meciurile se vor disputa în Austria.