Un șofer care circula cu viteză prea mare a sfârșit prin a se alege cu un dosar penal. Duminică după-amiază, aparatul radar folosit de polițiștii de la Biroul Rutier Rădăuți a înregistrat un autoturism marca Audi A4 care circula cu viteza de 102 km/h în zona localității Frătăuții Vechi, într-o zonă unde limita de viteză era de 50 km/h. La volan se afla un bărbat de 33 de ani, din Frătăuții Noi, care avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

A fost dus la sediul poliției, unde oamenii legii l-au testat cu aparatele etilmetru și drugtest. În primul caz s-a ajuns la concluzia că nu consumase băuturi alcoolice, situație care s-a schimbat în cazul substanțelor interzise. Aparatul a indicat consum de „amphetamine” și „methamphetamine”, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Rădăuți, unde i-au fost luate probe de sânge. Șoferul a fost amendat cu suma totală de 4.060 de lei și s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Nu a fost singurul șofer care a picat verificarea cu aparatul drugtest. Un tânăr de 19 ani, din Ulma, a fost oprit de polițiști la Argestru, în Vatra Dornei. Se afla la volanul unui autoturism marca Audi, iar la testare a rezultat că nu a consumat alcool, dar era pozitiv la ”methamphetamine”, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au luat probe de sânge. Este cercetat penal acum pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.