Cele trei școli din comuna Bosanci, Școala Gimnazială Bosanci, Școala Primară Bosanci și Școala Primară Cumpărătura, și-au unit forțele și au organizat recent „Târgul de toamnă”, în cadrul Săptămânii verzi, în scop umanitar.

La acest târg, cadrele didactice, alături de copii și cu sprijinul părinților și bunicilor, au pregătit dulcețuri, compoturi, zacuscă, sucuri de fructe, produse delicioase de patiserie, cât și obiecte unicat realizate de copii, toate fiind spre vânzare.

Consilierul educativ prof. Tamara-Loredana Bujorean ne-a spus că acest târg a avut un scop caritabil. Toți banii obținuți din vânzări, mai exact 18.934 de lei, vor ajunge la elevul Filip George Alexandru, din clasa a II-a, care, în urma unui accident auto petrecut pe 5 octombrie 2023 este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași și are nevoie de sprijin.

„A fost o mobilizare impresionantă, iar copiii au fost entuziasmați în rolul de vânzători, gândindu-se că prin fiecare produs vândut de ei vor aduce o bucurie colegului lor aflat în suferință. Mulțumim tuturor pentru implicare, pentru efort, pentru dragostea și dăruirea de care au dat dovadă. Bosâncenii au fost uniți și au dovedit și de data aceasta că nu sunt doar harnici, ci și darnici”, au transmis coordonatoarele acțiunii: prof. Tamara-Loredana Bujorean și prof. Angela Brahariu.