Restricțiile de tonaj impuse la podul provizoriu de la Milișăuți nu sunt respectate de o parte dintre șoferii autovehiculelor de mare tonaj. Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a informat că în cursul zilei de luni a mers într-o vizită de lucru la pod și a constatat că, la două săptămâni de la deschiderea acestui pod, există în continuare conducători auto de vehicule transport marfă (inclusiv tiruri) „care ignoră semnele de circulație amplasate și ocolesc prevederile legale”. „Am apreciat reacția rapidă a Serviciului Poliției Rutiere care, la solicitarea mea, a intervenit pentru descongestionarea traficului din zonă. Totodată, am solicitat conducerii DRDP Iași să analizeze și să dispună amplasarea unor panouri de presemnalizare mari, vizibile, pentru a nu mai avea situații de acest gen”, a declarat Moldovan.

Acesta a afirmat că, în cadrul discuției telefonice pe care a avut-o cu directorul general al DRDP Iași, i-a solicitat „monitorizarea mai atentă a activităților pe șantier, astfel încât lucrările să se desfășoare în graficul stabilit”.

Potrivit prefectului, în zona DN2 pe sectorul de drum Suceava – Iacobești se lucrează, fiind în curs de realizare lucrări de întreținere periodică și completări ale acostamentului. Aceste lucrări sunt incluse în memorandumul încheiat de Guvernul României, anul trecut, ca măsuri de eficientizare a traficului rutier în zonele de trecere a frontierei, în urma demersurilor comune ale Prefecturii și Consiliului Județean Suceava.