Trei tineri din Dolhasca, care s-au năpustit cu bâtele asupra a doi frați, la domiciliul acestora din urmă, lovindu-i și provocându-i leziuni grave unuia dintre ei, au fost condamnați definitiv de magistrații de la Curtea de Apel Suceava. Practic, este aceeași pedeapsă dictată și de colegii de la Tribunalul Suceava.

Conform sentinței, Andrei Cubic a primit 5 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor, 1 an pentru violare de domiciliu, 1 an pentru loviri și alte violențe, pedeapsa rezultantă fiind de 6 ani și 2 luni de închisoare. Narcis Vișan a fost condamnat și el la o pedeapsă rezultantă de 5 ani și 10 luni de închisoare.

Mai ușor a scăpat David Cubic (minor la data comiterii faptei) - 2 ani și 8 luni de detenție pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, tentativă de omor şi loviri sau alte violenţe.  

Cei trei inculpați se află în penitenciare, respectiv în Penitenciarul de minori Tichilești. Principala victimă a celor trei, care a fost aproape ucisă în bătaie, are de primit 200.000 de lei daune morale, inculpații fiind obligați să achite suma în solidar.   

Din ancheta polițiștilor de la Investigații Criminale, efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, rezultă că pe 13 noiembrie 2022, în jurul orei 22:45, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și în baza unei înţelegeri prealabile, înarmaţi cu obiecte contondente dure (bâte din lemn), cei trei inculpați au pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanelor vătămate (frați) şi au exercitat acte de violenţă multiple asupra acestora.

Unul dintre frați a încasat multiple lovituri cu bâtele din lemn, cât şi cu pumnii şi picioarele în zone vitale ale corpului, în special la nivelul capului, suferind leziuni grave, ce au necesitat pentru vindecare 70-80 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

Inculpatul minor și unul dintre inculpații majori au exercitat acte de violenţă şi asupra celuilalt frate, aplicându-i lovituri cu o sticlă şi cu un par din lemn în zona capului.