Clădirea Parcului Științific și Tehnologic „East European Border” de la Siret este finalizată în proporție de 99% și toate dotările sunt în curs de livrare, a anunțat joi primarul de Siret, Adrian Popoiu. Recepția investiției va avea loc în data de 23 decembrie a.c., iar operarea efectivă va începe după obținerea tuturor avizelor, adică cel mai probabil în primăvara anului viitor.

Primarul Popoiu a subliniat că în această perioadă Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava, partener în proiect, alături de Consiliul Județean, derulează activități de promovare în rândul mediului de afaceri a serviciilor disponibile în parc. „Investiția permite firmelor private să se dezvolte cu ajutorul serviciilor de transfer tehnologic, iar tinerii se vor specializa în domenii relevante pentru piața muncii actuale”, a declarat Adrian Popoiu, care a subliniat că acest proiect este „cel mai ambițios proiect al Primăriei Siret”, „unic în regiunea Nord-Est a României”.

Investiția este de peste patru milioane de euro, cu Primăria Siret lider de proiect.  Obiectivele constau în construirea și dotarea cu echipamente specifice, cum ar fi sisteme cu comandă numerică computerizată (CNC), imprimante 3D și alte utilaje de ultimă tehnologie, a clădirii în care va funcționa parcul științific și tehnologic East European Border Siret, precum și obținerea acreditărilor și autorizațiilor necesare funcționării acestuia. Parteneriatele încheiate pentru derularea acestui proiect asigură interconectarea mediului universitar cu mediul de afaceri din județul Suceava, dar și din alte județe, stimulând astfel inovarea, creșterea competitivității economice, diversificarea ofertei companiilor, creșterea numărului locurilor de muncă în diverse domenii. Prin parcul tehnologic și științific, orașul Siret și județul Suceava pot deveni o destinație atractivă pentru investitori. În țară, un proiect similar este derulat la Oradea, de către Consiliul Județean Bihor.