Scriitorul Mihnea Măruță, jurnalist și doctor în filosofie,va conferenția la Suceava, luni, 20 noiembrie, despre ”Identitatea virtuală și efectele sale reale”, evenimentul fiind organizat de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare”. Conferința va fi susținută, începând cu ora 10,00, în amfiteatrul A115 din cadrul universității. Intrarea este liberă.

Mihnea Măruță este autorul cărții”Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare”, aflată în topul vânzărilor de cărți apărute la Editura Humanitas și apreciată deja de critici.

Acesta a lucrat în presă mai bine de 20 de ani – timp în care a fost, printre altele, redactor-șef al ziarelor ”Cotidianul” (2007-2008) și ”Adevărul” (2012). A condus, de asemenea, săptămânalul ”Clujeanul”, cotidianul ”Ziarul clujeanului”, precum și publicațiile online Oradecluj.ro și PressOne.ro. În prezent, predă cursul de filosofia comunicării la Departamentul de Jurnalism al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj.