Patinoarul artificial Areni, administrat de Primăria Suceava, îşi va deschide porţile celor dornici să se distreze pe gheaţă, de marți, 28 noiembrie, când accesul va fi liber.

Deşi în alţi ani patinoarul se deschidea pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, ca urmare a faptului că şi luminile din bradul din Centru, Târgul de Crăciun şi alte evenimente au fost programate pentru data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, s-a luat decizia de a fi deschis mai repede şi sezonul de patinaj. Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu:

„După modernizarea mantinelei, patinoarul artificial al municipalității  a fost inaugurat.
Marți, 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei va fi deschis oficial, tarifele rămânând la fel ca în sezonul trecut! Dragi copii, dragi suceveni, vă așteptăm la patinoar!”, a spus edilul Sucevei.

Patinoarul artificial Areni are printre cele mai mici tarife din regiunea Moldovei. Elevii și studenții plătesc doar 10 lei pentru o ședință de o oră și jumătate.

Pentru adulți, taxa de acces este de 15 lei, iar taxa de ascuțire a patinelor este de 5 lei.

Patinoarul artificial a fost supus de-a lungul anilor mai multor etape de modernizare, următoarea vizată fiind acoperirea lui, ceea ce ar extinde perioada de utilizare.