Un apel la 112 venit în noaptea de luni spre marți, puțin după ora 2.00, a anunțat izbucnirea unui incendiu în municipiul Fălticeni.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni s-au deplasat la fața locului cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat două solarii, aflate într-o gospodărie, lângă o casă. Flăcările erau extinse și la o porțiune din acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare imediată la întreaga locuință.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:30, iar, din fericire, pagubele au fost limitate.

Pompierii militari transmit că au ars cele două solarii, construite pe structură din lemn și acoperite cu folie din material plastic, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. De asemenea, acoperișul casei a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Focul a izbucnit de la un coș de evacuare neizolat suficient. 

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Coșul de fum provenea de la sistemul de încălzire al solariilor”, au transmis pompierii militari suceveni.