Trei șoferi drogați au fost prinși într-un timp scurt pe străzile din zona de munte a județului, după o acțiune organizată de polițiștii din Vatra Dornei și Broșteni. Ultimul caz a fost în noaptea de sâmbătă spre duminică, când oamenii legii au tras pe dreapta un autoturism marca Volkswagen. S-a întâmplat pe DN 17B, la Broșteni, iar la volan era un tânăr de 27 de ani, din Borca, județul Neamț. La testarea cu aparatul DrugTest, șoferul a ieșit ,,pozitiv” pentru substanța „Methamphetamine”, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și de urină.

Un alt șofer oprit în trafic, un tânăr de 24 de ani, din Vatra Dornei, care conducea un VW Golf, a ieșit pozitiv la amfetamină.

Un alt bărbat din Vatra Dornei s-a ales și el cu dosar penal după ce a fost prins în trafic sub efectul substanțelor psihoactive. Aflat la volanul unui autoturism marca BMW, dorneanul a fost tras pe dreapta de polițiști pe strada Mihai Eminescu din orașul stațiune de interes național. A fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu cel DrugTest. În primul caz s-a constatat că nu consumase băuturi alcoolice, situație care s-a schimbat la a doua testare. Bărbatul e ieșit pozitiv la canabis, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe de sânge și de urină în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.