O construcție apărută ilegal pe domeniul public, lipită de un punct termic din cartierul Burdujeni, a fost demolată integral joi, de Primăria Suceava. Operațiunea, solicitată în numeroase rânduri de locuitorii din zonă, disperați de faptul că în clădire s-au „aciuat” oamenii străzii, transformând-o în depozit de deșeuri, a avut loc după ce s-au parcurs toate etapele legale pentru a se ajunge la demolare.

Distrugerea imobilului ilegal s-a făcut cu utilaje și echipe de la Direcția Domeniului Public, dar și cu implicarea celor de la Diasil, fiind necesară preluarea unor cantități mari de gunoi, dar și a resturilor de la demolare.

Prezent la acțiune, viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat situația:

„O clădire ilegal construită în cartierul Burdujeni, lângă un punct termic, care a devenit între timp adăpost pentru persoane “dubioase”, un focar de infecție și un pericol pentru cei din jur, a fost demolată astăzi.

Urmează ca în zona curățată și în cea din apropierea acesteia să construim o nouă parcare, pentru ca cei care locuiesc acolo să nu mai fie nevoiți să parcheze foarte aproape de blocuri, sub geamuri”.

Lucian Harșovschi a fost abordat de oamenii din zonă, care i-au mulțumit pentru implicare, i-au solicitat să rezolve și alte probleme cu care se confruntă și l-au îndemnat să candideze la funcția de primar.

 

Cert este că în aceeași zi au fost preluate toate gunoaiele cărate acolo de oamenii străzii, iar clădirea construită ilegal a fost demolată, zona fiind curățată complet.

„Nu ne oprim aici, în primăvară continuăm cu garajele din spatele Primăriei, unde va fi făcută o parcare supraterană”, a precizat Lucian Harșovschi. Situația garajelor de pe strada Ștefan Tomșa este diferită, pentru acestea fiind oferite despăgubiri de către Primărie proprietarilor.