Centru Comunitar IsraAID Germany din Suceava organizează, începând din acest an, întâlniri de suport psihosocial pentru persoanele vulnerabile sau care trec prin situații dificile, ateliere și consiliere gratuită.

Atelierele se adresează tuturor doritorilor – copii, adulți, familii – după un program bine stabilit, indiferent de cetățenie, etnie, religie, orientare sexuală.

Inițiatorii propun, pentru început, cinci ateliere: Speaking Club (engleză, română, ucraineană – descoperirea de noi limbi străine, dar și cultura altor țări), Vivid Vision (activități artistice – pictură, desen, foto, mandala, pictură pe haine, ateliere de teatru, povești), Muzică și sunete (ateliere de grup cu lecții de chitară și periodic, alte instrumente – vioară, clape, percuție corporală, voce sau alte instrumente neconvenționale), Ateliere pentru familii.

„Sănătatea mintală și sprijinul psihosocial sunt importante deoarece restabilesc capacitatea oamenilor de a avea grijă de ei înșiși și de ceilalți. Scopul acestor servicii îl reprezintă: dezvoltarea abilităților interpersonale; asigurarea suportului emoțional și psihologic; stabilizarea emoțională a unei persoane; reducerea duratei și intensității reacțiilor dezadaptative, restabilirea funcționalității adaptative; contribuie la creșterea competențelor psihociale și a rezilienței personale.

Mai multe informații la 0740 523 724 sau israaid.suceava@gmail.com.