Fostul președinte al Agenţiei Nucleare din România în perioada 2008-2009 și subprefect de Suceava între anii 1997-2000, dorneanul Valică Gorea, a murit în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui accident vascular cerebral masiv. Potrivit familiei, Valică Gorea era internat din cauza unor probleme mai vechi de sănătate în secția ORL a unui spital din Pitești, un oraș în care dorneanul a lucrat 14 ani și de care a rămas foarte legat. În noaptea de miercuri spre joi a făcut un AVC puternic și în ciuda eforturilor medicilor nu a mai putut fi salvat. În data de 22 martie ar fi împlinit 78 de ani.

Valică Gorea va fi înmormântat duminică, la ora 12.00, în cimitirul catolic din Vatra Dornei. Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului subprefect de Suceava va fi adus de la Pitești în cursul zilei de vineri și va fi depus la capela cimitirului catolic. Vineri seara, dornenii, foștii colegi din Organizaţia Judeţeană a PNL Suceava, pe care a și condus-o ca președinte la un moment dat, foștii colegi din administrație pot merge la capelă pentru un ultim omagiu.

Valică Gorea a fost specialist în chimia elementelor radioactive. În perioada 1974-1988 a lucrat la Institutul de Reactori Nucleari din Piteşti, a coordonat întreaga investiţie de la fabrica de combustibili nucleari, unde apoi a fost cercetător ştiinţific principal şi a avut trei brevete de invenţie în tehnologiile uraniului, plutoniului şi zirconiului. A absolvit mai multe cursuri privind securitatea nucleară și a fost coautor al mai multor lucrări de specialitate.