Ambasadorul SUA în România, excelența sa Kathleen Kavalec, a vizitat vineri punctul de trecere a frontierei Siret. Însoțită de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, ambasadorul SUA a avut o întâlnire în vama Siret și cu șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.

În Vama Siret, ambasadorului SUA în România i-au fost prezentate fotografii și imagini video din timpul crizei refugiaților, oficialul ucrainean mulțumind României și Sucevei în special, precum și SUA, pentru sprijinul consistent acordat în perioada de la începutul războiului. În cadrul discuțiilor, ambasadorul SUA a apreciat legătura foarte strânsă dintre administrațiile regionale de la Suceava și Cernăuți, ea declarându-se convinsă că secretul reușitei în această perioadă dificilă a fost în primul rând această strânsă legătură între sudul și nordul Bucovinei, între cele două administrații și în special între oameni.

De asemenea, Kathleen Kavalec s-a interesat despre situația actuală din Ucraina, a încurajat poporul ucrainean în lupta împotriva agresorului de la răsărit și a asigurat de tot sprijinul SUA în continuare. Ea a declarat că pleacă de la Siret cu un exemplu de practici între două țări și două regiuni vecine care în vremuri grele au strâns rândurile mai tare ca oricând.