Medicul Angelica Firică, o prezență binecunoscută și respectată în comunitatea medicală din Fălticeni, s-a stins din viață miercuri, 10 aprilie, la vârsta de 64 de ani. Originară din Vatra Dornei și născută pe 23 iunie 1959, Angela Firică și-a dedicat viața medicinii și îngrijirii pacienților. Copilăria și adolescența ei au fost petrecute la Dorohoi, iar pasiunea pentru medicină a crescut odată cu absolvirea Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi. Ulterior, a urmat studiile la Facultatea de Medicină „Grigore T. Popa” din Iași, specializându-se în dermatologie. După absolvirea facultății, a început să-și pună amprenta asupra comunității, lucrând între anii 1986-1987 la Dispensarul uman din comuna Horodniceni și apoi la Policlinica din Fălticeni.

Cu dedicare și profesionalism, dr. Angelica Firică a activat în perioada 1992-2017 la Spitalul Orășenesc Fălticeni, unde a coordonat Compartimentul de Dermato-Venerologie. În 2017, și-a deschis propriul cabinet medical în Fălticeni, continuând să ofere îngrijire și sprijin pacienților cu aceeași devotament și compasiune.

Angelica Firică a fost o mamă iubitoare și un membru activ al unei familii frumoase, modelând viața sa pe principiile sănătății pe care le-a promovat și în profesia sa nobilă. A lăsat în urmă doi copii, Ioana și Tudor, și nepoți.

Moartea sa a lăsat un vid în comunitatea medicală locală și în inimile celor pe care i-a tratat și îngrijit de-a lungul anilor. Colegii, pacienții și cei apropiați îi aduc un sincer omagiu și exprimă recunoștința pentru dedicarea ei exemplară în slujba sănătății comunității.

Dr. Angelica Firică va fi condusă pe ultimul drum sâmbătă, 13 aprilie, la cimitirul Grădini din cartierul Tâmpești. Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica parohială „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a cimitirului Grădini.

Dumnezeu să o odihnească în pace pe dr. Angelica Firică, iar memoria ei să rămână vie în inimile și amintirile celor care au avut privilegiul de a o cunoaște și de a beneficia de grijă și îndrumare din partea sa.