În municipiul Suceava, singurul din țară care are amenajate și dotate cu toate utilitățile necesare două cartiere de case pentru tineri, cărora le-au fost atribuite terenuri gratuite, va mai fi amenajat un cartier similar, în zona de ieșire spre Mitocu Dragomirnei.

Planurile de înființare a acestuia au fost anunțate de primarul Ion Lungu chiar în primul cartier amenajat în acest scop, cel de pe Dealul Mănăstirii, cunoscut drept „Cartierul Tinereții”, unde au fost aduse toate utilitățile și toate străzile sunt asfaltate.

„Avem în vedere să facem un al treilea cartier pentru tineri, de această dată în zona Mitocului. Am găsit un teren potrivit acolo, am făcut demersuri și sperăm să reușim să-l transferăm de la Stațiunea de Cercetări Agricole, să dăm o șansă sutelor de tineri care au depus cereri, dar pe care nu le putem rezolva încă. Ne dorim un cartier în care să aibă prioritate cei care lucrează în diasporă și vor să revină acasă, dar fără a neglija cererile existente”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Și viceprimarul Lucian Harșovschi i-a încurajat pe cei interesați să depună documentele necesare la Primăria Suceava, dar să și actualizeze cererile existente, pentru că se vor face demersurile necesare înființării noului cartier.

„Îi rog pe cei interesați să vină să reactualizeze documentele sau să depună cereri și dosare la Legea 15/2003. Odată cu finalizarea cartierului de case Europa, la care s-a tras deja gazul, iar acum se pune asfalt pe toate străzile, ne putem apuca de amenajarea altui cartier pentru tineri”, a adăugat Lucian Harșovschi.

La Legea 15/2003, terenurile atribuite la Suceava, pentru construirea de case, sunt de 300 de mp.