Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada aprilie-mai 2024, la Muzeul de Istorie Suceava, Atelierul de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți. Calendarul zilelor de desfășurare este următorul: 19, 20, 26, 27 aprilie și 12, 13, 18 mai. Cursul este structurat în șapte ședințe, cu durata de trei ore fiecare, pentru două grupe de maximum 12 persoane, după următorul orar: 9:00-12:00 și 17:00-20:00. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani. Vor fi asigurate toate materialele necesare desfășurării activității.

Fiecare participant va picta o icoană „da capo al fine”, fiind îndrumat de către un lector de specialitate. „Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienței de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă alături de doamna Marieta Rotariu, lectorul atelierului”, au transmis organizatorii. Aflat la a V-a ediție, Atelierul de pictură păstrează tradiția de a prezenta, la final, publicului larg, lucrările realizate de către participanți, într-o expoziție pe simezele Muzeului de Istorie.

Înscrierile se fac la Muzeul de Istorie, strada Ștefan cel Mare nr. 33, prin completarea Fișei de înscriere, pe care o găsiți la muzeu, la Biroul Artă. Mai multe informații aflați la telefon 0230 216 439, interior 133, sau pe mwww.muzeulbucovinei.ro/educație muzeala/adulți/. Taxa de participare la curs este 200 de lei. Plata se poate realiza în numerar, la casieria muzeului.