Lotul sportiv al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung a avut o prestație deosebită la Olimpiada sportului militar liceal, obținând cel mai mare punctaj.

Competiția a fost găzduită de Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova, în perioada 12-17 aprilie 2024.

Elevii câmpulungeni au reușit să iasă învingători într-o competiție care a aliniat la start loturile sportive ale colegiilor naționale militare din țară – CNM „Tudor Vladimirescu” Craiova, CNM „Dimitrie Cantemir” Breaza, CNM „Mihai Viteazul” Alba Iulia și CNM „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Prin cumularea rezultatelor din această etapă, cunoscută și sub denumirea de „Spartachiada mare”, cu cele de la prima etapă – „Spartachiada Mică”, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” a obținut locul I în clasamentul general și trofeul a revenit în Cetatea lui Ștefan.

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, 60 de băieți și 27 de fete. Aceștia au reușit să obțină în final 181 de puncte.

„Elevii ștefăniști au arătat pe tot parcursul acestor zile motivație, ambiție, maximă concentrare și mult efort, obținând rezultate remarcabile care i-au clasat pe primele poziții, sub îndrumarea domnilor profesori Romică Drehluță, Irina Popescu, col(r) Vasile Blanariu, lt.col.(r) Florian Băcanu, locotenent Relu Ifrim, plutonieri major Lucian Huțuleac, maior Daniel Galben și sergent  Sebastian Moldovan”, au arătat reprezentanții instituției.

 

Clasament general:

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Locul I și Cupa competiției

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – locul al II-lea

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – locul al III-lea

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – locul IV

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – locul V

Rezultate pe echipe în etapa a II-a a olimpiadei:

Volei masculin – locul I

Volei feminin – locul I

Tenis de masă – locul I

Cros – locul I

Atletism – locul al II-lea

Handbal – locul al II-lea

Baschet – locul IV

Rezultate pe echipe în prima etapă a olimpiadei:

Minifotbal – locul I

Tir – locul I

Șah – locul al III-lea

Triatlon – locul al III-lea

Orientare – locul IV

 

Olimpiada sportului militar liceal este organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării și aduce față în față competitori din cele cinci colegii naționale militare din țară.

Competiția, este organizată în două etape, iar în urma rezultatelor obținute, atât la individual, cât și în echipă, se face un cumul de puncte și se stabilește clasamentul general.