Experiență mai puțin plăcută pentru un polițist de frontieră, care a fost atacat de un șofer. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în jurul orei 23.30.

Aflat la volanul unui tir, un șofer a depășit toată coloana care se afla staționată pentru formalitățile de control. La intrarea în perimetrul punctului, un polițist de frontieră l-a oprit pe șofer.

Nervos, acesta a coborât din cabina tirului, și cu un cuțit l-a atacat pe polițistul de frontieră. Cu ajutorul colegilor de tură, șoferul a fost imobilizat și încătușat.

Cum mirosea a alcool, polițiștii de frontieră au chemat în sprijin un ajutor al Poliției Rutiere Siret. Cu acest prilej s-a aflat că este vorba de un șofer de naționalitate turcă, în vârstă de 55 de ani, care a fost testat și cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,86 mg/l în aerul expirat.

Ulterior, turcul a fost dus la un spital din Siret, unde i-au fost luate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. El este cercetat acum pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.